bp holdings press releases and news articles, Explorer Mike Daly blir handledare för en dag

4 Dec

http://www.bp.com/sectiongenericarticle.do?categoryId=9041430&contentId=7074886

bp holdings press releases and news articles

BP: s mest erfarna explorer Dr Mike Daly, har varit tillbaka till klassrummet vid Oxford universitet Institutionen för jorden vetenskaper

Vice VD för prospektering erbjuds tredje året studenter en geologisk översikt av sedimentära flodområden och deras ursprung, hur olja och gas bildas och hur du dekor egenskaper hos klippformationer där olja och gas ansamlingar kan hittas. Föreläsningarna var alternerade med praktiskt arbete i små grupper, tolka regionala seismiska profiler från Nordsjön och Alaska.

För studerande var det en inblick i hur oljeindustrin fungerar och hur studierna kan ha verkliga världen ansökan. De uppskattade användning av verkliga data och sade de dragit ur ett professionellt perspektiv.

“Om vi går till industrin, detta är vad vi ska göra. Det är praktiskt att ha en inblick i en potentiell karriär, säger studenten Adam Robinson. Kollega tredje året Rob Flanders överens om nämnda: Jag är imponerad och tacksam att BP kommit att tala till oss. ” Stephanie juryn läggas till: “min kurs är mycket forskning bygger så är det bra att se hur vad vi vet kan tillämpas. Idag har gett mig en idé de banor som du kan ta efter din grad.”

Studenter vid Oxford njuta en kort serie professionella seminarier från olika företagsrepresentanter under hela året. Grundutbildning Anders Ebbesen sade han fann BP’s särskilt engagerande: “de är trevliga människor på ett personligt plan och villig att hjälpa och lära oss. Du får idén att de är det som hjälper dig att framsteg. “

Daly sade han åtnjuter sin tid i en aula och ser det som både ett sätt för BP att dela vissa tekniska förmåga i prospektering och som ett sätt att uppmuntra potentiella talang att ansluta sig till industrin.

Han var imponerad på standarden på Oxfords nystartade geologer: “Jag tror det är viktigt att mer senior du är, ju mer du fråga vad ditt riktiga jobb är. En aspekt är ersätta ett företags kapacitet, så att engagera med studenter och bevara akademiska länkar är avgörande. Det finns några mycket intuitiva studenter här.” Prospektering division tillbringar två eller tre dagar varje år ge branschspecifika kunskaper till elever i USA och UK. Samarbeta med universitet på detta sätt har fördelar för BP som företaget ritar nya talanger från ledande universitet.

Dock säger han föreläsningar inte är bara en metod för att ta nya talanger:-detta är en akademisk tillgång i sin egen rätt och jag tycker om att förbereda och leverera dessa seminarier.

bp holdings press releases and news articles

 

Advertisements

One Response to “bp holdings press releases and news articles, Explorer Mike Daly blir handledare för en dag”

  1. Andria Clinton December 4, 2012 at 3:43 am #

    I would equal to add your journal to my blogroll.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: